StoledSokker
Målselvsokken02
_LIV8819

Målselvsokk, -lue og -vott

Målselvsokken blir strikket i ullgarn og blir produsert av lagsmedlemmer til Husfliden Målselv. Målselvsokken finnes i mange størrelser og selges fra butikken.

 

Emma Lundbø har strikka sokken til slekt og venner i en rekke år. I 1988 gav hun Målselv Husflidslag sokken slik at vi kunne vurdere den og sette den i produksjon. Fra da av blei den kalt Målselvsokken, og blei første gang presentert på utstilling på Det Norske Teater i Oslo i forbindelse med 50-årsjubileet til Bardu og Målselv Bygdelag sommeren 1988. Målselv Kommune gav den til Kongeparet i forbindelse med Signingsferden i 1992.

 

Babymålselvsokken er utvikla fra "morsokken". Den blir strikka i heimspunne garn, og blir også solgt på Husfliden Målselv. Målselv Kommune gjorde i 1994 vedtak om å kjøpe den inn til Helsestasjonen, og helsesøster har den med som gave til alle nyfødte på det første heimebesøket. På sokken henger en lapp med en hyggelig hilsen fra Målselv Kommune:  ”Med varme ønsker om ei god framtid ønsker vi deg velkommen.”

 

Målselv-votten ble ferdig utviklet i 2004 og selges i alle størrelser.